Gå til hovedindhold

MODAK

MODAK metode, kurser etc.

Indhold

    Tekst om MODAK

    Forløb og undersøgelser

    • Neuropsykologisk undersøgelse med henblik på bl.a. funktionsevnebeskrivelse og arbejdsevnevurdering indenfor de nævnte målgrupper. Anvendes ofte ifbm. sager der skal forelægges rehabiliteringsteamet.

    • Neuropsykologisk undersøgelse med henblik på job- og funktionsafklaring for personer med neurologiske udfald eller kognitive senfølger efter langvarig stress eller PTSD.

    Målgruppe

    • Borgere med kognitive vanskeligheder som følge af skade på hjernen
    • Borgere med følger efter hjernerystelse
    • Borgere med andre former for kognitive eller socialkognitive vanskeligheder

    Iværksættelse

    Nedenstående forløb tilrettelægges og gennemføres i tæt samarbejde mellem de involverede parter og igangsættes først efter skriftlig aftale med Jobcentret.


    Arbejdsevneafklarende forløb på ekstern arbejdsplads

    Der tilbydes et 13 ugers praktikforløb med mentorstøtte samt opfølgningsbesøg 3-4 gange på praktikpladsen. Vi har tæt kontakt til borgeren i perioden og guider i håndtering af den belastning, det er at starte på en arbejdsplads. Vi guider løbende borger og arbejdsgiver i kompenserende strategier ud fra vores specialpædagogiske viden og ud fra vores kendskab til borgeren.
    ViSP finder praktikpladsen, udarbejder VITAS, varetager opfølgning, mentorstøt-te, afrapporterer til sagsbehandler efter hver opfølgning samt udarbejder skriftlig evaluering ved afslutning af forløbet.


    Arbejdsevneafklarende forløb på egen arbejdsplads 

    Der tilbydes et 13 ugers praktikforløb med mentorstøtte samt opfølgningsbesøg 3-4 gange på praktikpladsen. Vi har tæt kontakt til borgeren i perioden og guider i håndtering af den belastning, det er at starte på en arbejdsplads. Vi guider løbende i kompenserende strategier ud fra vores specialpædagogiske viden og ud fra vores kendskab til borgeren.
    ViSP tager kontakt til virksomheden, varetager opfølgning og mentorstøtte,  afrapporterer til sagsbehandler efter hver opfølgning samt udarbejder skriftlig evaluering ved afslutning af forløbet.

     

    Funktionsevneafklaring uden praktik

    En beskrivelse af borgerens samlede ressourcer og begrænsninger, når borgeren ikke har ressourcer til at medvirke i en arbejdsafklaringsevne på arbejdsmarkedet.
    Der tilbydes en beskrivelse med udgangspunkt i, hvordan borgeren mestrer dagligdagen. Afklaringen foregår i hjemmet på borgerens præmisser og med udgangspunkt i dagligdagen, evt. interview med familien. 
    ViSP gennemlæser sagens akter herunder lægelige oplysninger samt de 
    dokumenter, vi har udarbejdet på ViSP under abonnementet og skriver en 
    samlet status. Vi beskriver, hvordan borgeren håndterer dagligdagen og 
    hvordan borgeren kompenserer. Vi beskriver både de kognitive, fysiske og sociale ressourcer og begrænsninger.
    Vi afslutter med en vurdering af, om der er ressourcer til arbejdslivet. 
    Vores skrivelse kan bruges i rehabiliteringsteamet.

    Specialpædagogisk mentor

    ViSP kan supplerende varetage mentoropgaver i forhold til unge på uddannelsesinstitutioner eller i job, hvor opgaven hører under anden lovgivning (sektoransvar).

    ViSP tilbyder forløb til unge og voksne, der har behov for støtte til at fastholde job eller uddannelse og/ eller støtte og vejledning i hverdagen.
    Vejlederen vil tilrettelægge forløbet ud fra individuelle behov. Vejledningen kan foregå på arbejdspladsen, uddannelsessted eller på ViSP.
    Vejlederen/mentoren vil også, hvis der er behov, have kontakt med netværk og andre samarbejdspartnere.
    Målgruppen er oftest personer med sammensatte, kognitive og/eller psykiatriske vanskeligheder.

    • Udredning med mulighed for udlån og afprøvning af kommunikationshjælpemidler
    • Undervisning/kursus i anvendelse, tilretning og/eller opbygning af kommunikationshjælpemidlet
    • Skriftlig udredning og anbefaling af kommunikationshjælpemidler.


    Kontakt os for endelig aftale om opgave og pris.