Dato: 21. januar 2020

Tid: 14.30

Sted: ViSP, Birkebjerg Allé 3, 4700 Næstved

Arrangement borger | Arrangement fagperson

Parkinson klub Næstved inviterer i samarbejde med VISP til et café-møde med besøg af afdelingsleder Karen Schur, Montebello, Spanien.

Karen Schur vil give en orientering, om hvad Montebello kan tilbyde, når man visiteres til et 3-ugers genoptræningsophold i det dejlige Sydspanien.

 

Det er gratis at deltage, men kaffe og brød koster kr. 25,00

Tilmelding til parkinsonklub.naestved@gmail.com

eller ring / sms til Bent Bendix 40 28 28 28.

 

Kort info om Montebello:

På genoptræningsopholdet sættes der fokus på hele mennesket. Der skabes gode rammer, ikke kun hvad angår fysisk aktivitet og træning, men også for personlig udvikling. Indlæggelsen betragtes som en arbejdsplads for patienterne, hvor der i høj grad sættes krav til egen ansvarstagen for træning med supervision fra terapeut. Der bliver i de 3 uger stillet krav til fysikken og til sanseintegrationen med nye stimuli væk fra de vante rammer. Tryghed og tillid er derfor vigtigt under indlæggelsen, hvorfor man i de tre uger som udgangspunkt har gennemgående terapeuter.

Det primære formål med træningen er at øge patienternes kropsbevidsthed med fokus på hele kroppen. Man lærer sin “nye krop” at kende og bliver bevidst om, hvordan man skal bruge den bedst muligt efter funktionsnedsættelsen. Træningen er intensiv og alsidig med træning flere gange dagligt. Der trænes blandt andet styrke, balance, bevægelighed og koordination. Målet er ikke specifikt omkring bedre brug af én arm eller ét ben men at skabe mere opmærksomhed på brug af hele kroppen.

Læs mere på www.sundhed.dk